Kinoplex

Kinoplex – version 5.4.2

Content Management System (CMS) för biografer m.m.

Kinoplex är det tekniska system som driver den här webbplatsen. Det har utvecklats sedan 2011 och har tagit sin utgångspunkt i den flexibilitet som biografer med ett varierande utbud, som art house-biografer, kräver av en webbplats. Kinoplex är idag ett av Sveriges mest konkurrenskraftiga och flexibla system i sin kategori och utvecklas ständigt vidare. Kinoplex bygger på öppna och säkra standarder som Php och Mysql vilket gör systemet kostnadseffektivt men samtidigt mycket starkt. Det kan därför installeras på de allra flesta webbhotell.

Kinoplex genererar automatiskt olika versioner av sajten för mobiler respektive datorer utan någon extra arbetsinsats. Dessa kan ha mycket eller lite gemensamt beroende på önskemål, utan att det kräver någon extra arbetsinsats från dig som innehållsproducent. Stommen i de olika versionerna är byggd utifrån hur besökare med dator respektive mobil förväntas använda sig av sajten. Tack vare den höga anpassningsgraden kan olika användare av Kinoplex skapa sajter med stora skillnader sinsemellan.

Till Kinoplex hör ett kraftfullt administrationssystem där du visuellt kan göra alla såväl vardagliga som övergripande inställningar, hantera filmer och annat utbud m.m. och sätta kalendarium. Du redigerar innehållet på sidorna i ett Microsoft Word-liknande upplägg. Det är mycket enkelt att ladda upp bilder med dra-och-släpp-teknik, nyhetsbrev skapas snabbt med bas i redan producerat innehåll etc.

Kinoplex kan hämta information om filmer samt kalendariepunkter från branschinstrumentet Bioguiden. Att skapa filmartiklar som du själv kan förbättra samt importera hela veckans kalendarium som du även kan göra ändringar i är bara ett par klick bort. Om en film redan finns hos någon annan Kinoplex-biograf kan bilder och affischer importeras på ett par sekunder.

Kinoplex kopplar automatiskt kalendariet till externa biljettbokningssystem/kassasystem. Stöd för Chaplin, Veezi och Kassablanca finns inbyggt och fler kassasystem kan anslutas vid behov. En smidig bokningsfunktion för onumrerade salonger och manuella kassor är dessutom integrerad i systemet. Kinoplex kan även kostnadsfritt visa SMHI:s lokala väderprognos för respektive dag i kalendariet.

Kinoplex installeras enkelt till en mindre kostnad varefter ett abonnemang tecknas för drift och uppdateringar. I samband med installation kan ofta en eventuell äldre mediedatabas och/eller nyhetsbrevsdatabas överföras om så önskas.

Kinoplex utvecklas utifrån användarnas önskemål vilket innebär att systemet kan vidareutvecklas om ni finner att det inte uppfyller alla era krav.

Kinoplex licensieras exklusivt av Folkets Bio i Lund. Kontakta Folkets Bio i Lund på telefon 046–14 38 13 om du är intresserad av att få en offert eller veta mer om hur du kan använda dig av Kinoplex. Som intressent kan du få tillgång till en fullt fungerande installation av Kinoplex där du kan testa alla funktioner innan du bestämmer dig för något.

Kinoplex används i dagsläget av följande verksamheter:
Zita, Stockholm
Kino och Södran, Lund
Royalbiografen, Luleå
Folkets Bio Umeå
Elektra, Västerås
Fyrisbiografen, Uppsala
Tollereds biograf
Biokällan, Märsta
samt inom kort även Bio Capitol, Göteborg

Gå tillbaka