Kalendarium
Kalendarium
Klicka på titel för information och på tid för att köpa biljetter
idag
Zita
Sommaruppehåll 15/6 - 17/7
i morgon
Zita
Sommaruppehåll 15/6 - 17/7
Fler dagar...
Biljetter2
Kommande
stotta
Nyhetsbrev_ny
Pedagoger_ny
Bli Zitavän
Bongo Bar _ Ny
Kulturkompis ny
Biokällan - din biograf i Märsta
Folkets Bio
Biljetter_svart
Kalendarium
Kalendarium
Klicka på titel för information och på tid för att köpa biljetter
idag
Zita
Sommaruppehåll 15/6 - 17/7
i morgon
Zita
Sommaruppehåll 15/6 - 17/7
Fler dagar...
Facebook
Instagram

Zitas Drakentips

Till alla er som vill stötta oss men inte riktigt kan gå ut eller besöka biografen så kan du alltid stötta Zita genom att se massa härlig film från streamingtjänsten Draken Film. För varje ny prenumeration med koden ZITA så går hälften av intäkterna till biografen de första sex månaderna. Genom att använda Draken Film stödjer du även de kvalitetsfilmsdistributörer som också är hårt drabbade av den rådande situationen.

Många av filmerna i Draken Film har visats på Zita tidigare (eller visas just nu) och självfallet har vi gjort en liten lista där vi har grottat ner oss i tjänstens gedigna bibliotek. Läs mer om Draken Films samarbete med sveriges biografer genom att klicka här.

ZITAS STREAMINGTIPS PÅ DRAKEN FILM

Klicka på respektive titel för att komma direkt till filmsidan.

Joe Hill
av Bo Widerberg

Widerbergs kända film som fick Cannes Jurypris 1974 passar perfekt inför 1 maj. Om den svensk-amerikanske fackföreningsaktivisten Joe Hill som emigrerade till USA och kämpade mot demonstrationsförbudet genom sina kända agitationssånger.

Ida
av Pawel Pawlikowski

En av Zitas största publiksuccéer någonsin är den polska regissören Pawel Pawlikowskis Oscarbelönade mästerverk Ida från 2013. Om den judiska nunnan Anna som söker efter sanningen om hennes traumatiska familjehistoria i 60-talets stängda Polen.

Tomboy
av Céline Sciamma

För alla er som älskade (älskar) vår julfilm Porträtt av en Kvinna i Brand så kan ni med Draken Film nu upptäcka mer av den franska regissören Céline Sciammas filmer. Hennes fantastiska Tomboy tillhör en av juvelerna där hon känsligt visar att ett barns könsidentitet faktiskt inte behöver vara en fråga på liv och död.

El Club
av Pablo Larraín

Den 8 maj har vi premiär för den chilenska regissören Pablo Larraíns nya film Ema hos oss på Zita. Förutom hans kända filmer som Jackie och Neruda så var det genom filmen El Club som Larraín verkligen slog igenom internationellt som en av den moderna filmensmästare. Om fyra män som lever isolerade från omvärlden tills en främling dyker upp och gastar om männens pedofili. En film somutforskar om kyrkans hemligheter och makt i Chile. 

High Life
av Claire Denis

Regissören Claire Denis (White Material, Let the Sunshine In, Chocolat) är en återkommande favoritregissör på Zita. High Life är hennes första engelskspårkiga film och ett förbryllande verk som leker med rymdfilmsgenren. Robert Pattinson är en dödsdömd fånge som erbjöds benådning för att ställa upp som besättning på ett lika farligt rymdäventyr med en lika farlig doktor ombord, galen av reproduktion och gestaltat av fantastiska Juliette Binoche.

Min börda
av Niki Lindroth von Bahr

Zita är ju Stockholms största biograf för kortfilmen och brukar i vanliga fall alltid ha kortfilmspremiärer under onsdagar som nu tar en paus. En av våra favoriter som har haft premär hos oss hittar du även på Draken Film, nämligen Niki Lindroth von Bahrs fantastiska kortfilm Min börda som tog världen med storm både hos festivaler och biografer. Bättre investerade 13 minuterhittar du inte i karantänstider vill vi nästan lova dig. 

Lycklig som Lazzaro
av Alice Rohrwacher

Melankoliskt och magiskt som hyllar den italienska filmtraditionen i ny tappningsignerat av Alice Rohrwacher. Lycklig som Lazzaro lämnar ingen orörd om den unga naiva pojken med samma namn som är så god att han ibland misstas för att vara lite korkad. En film som reser genom tid och rum, och genom stad och landsbygd.

Pianisten
av Michael Haneke

En av 2000-talets stora filmer signerat Michael Haneke. Pianisten baserar sig på boken av nobelpristagaren Elfride Jelinek och är ett filmiskt mästerverk om kärlek, smärta, hämd och begär med zitas egna favorit Isabelle Huppert i rollen som sadistisk pianolärarinna. En film för allas bucket list som nu även finns på Draken Film.

Belleville Baby
av Mia Engberg

Dokumentärfilm eller essäfilm? Säga vad man vill om Mia Engbergs Guldbaggebelönade film Belleville Baby, men hennes subtila och fingerkänsla att gestalta minnen och känslor visar vilket konstverk som gömmer sig i Draken Films filmkatalog. Kanske inte en film för alla, men en film som påminner oss friskt om vad film kan vara och vågar vara. 

Flickan från Tändsticksfabriken
av Aki Kaurismäki

Visste ni att Draken Film har hela åtta filmer av den finska mästaren Aki Kaurismäki? Om Zita får välja en så får det bli Flickan från tändsticksfabriken från 1989. Kati Outinen spelar den unga iris som jobbar vid löpbandet, utnyttjas ekonomiskt av styvfadern tills hon tillslut får nog och bryter sin passivitet. precis som många andra kaurismäkifilmer inspireras han av Bresson i denna prisbelönta pärla.


Publicerad 28/4 2020 kl 13:53. Senast uppdaterad 28/4 2020 kl 16:13.

idag
Sommaruppehåll 15/6 - 17/7
i morgon
Sommaruppehåll 15/6 - 17/7
12 sön juli
Sommaruppehåll 15/6 - 17/7
13 mån juli
Sommaruppehåll 15/6 - 17/7
14 tis juli
Sommaruppehåll 15/6 - 17/7
15 ons juli
Sommaruppehåll 15/6 - 17/7
16 tors juli
Sommaruppehåll 15/6 - 17/7
Zita Folkets Bio Stockholm | Birger Jarlsgatan 37, 08‚Äď23 20 20 | kassan@zita.se

Zita | Birger Jarlsgatan 37, 08‚Äď23 20 20 | kassan@zita.se
‚¨ÜÔłé