Kalendarium
Kalendarium
Klicka på titel för information och på tid för att boka biljetter
Inga föreställningar idag eller imorgon.
Fler dagar...
Köp
Visas nu
Nyhetsbrev_ny
Bli Zitavän
Parisoperan
Stockholms filmskola på Zita
månadens dokumentär
Pedagoger_ny
Kulturkompis ny
Bongo Bar _ Ny
ABF
Europa Cinemas
Biokällan - din biograf i Märsta
Folkets Bio
Biljettköp
Kalendarium
Kalendarium
Klicka på titel för information och på tid för att boka biljetter
Inga föreställningar idag eller imorgon.
Fler dagar...
Instagram
Kortfilmspaket
Tricky Women / Och vänner
För närvarande är inga visningar av denna film planerade.
REX ANIMATIONSFESTIVAL 2018
Genre
Animation

Total längd för block 1 är 28 min.

BLOCK 1: Tricky Women

 

Machine

I ett antal kortfilmer har Anna Vasof experimenterat med gränserna mellan stilla och rörlig bild, ibland med tekniker som även hör hemma vid förra sekelskiftet. Den rörliga bilden blir här åter en sensation. I Machine byggs en omständlig apparat för att få fram bildrutorna till en kort animerad loop.

 

Home Statements

Dokumentär som undersöker känslan av att vara hemma och vad det innebär för olika personer. Vissa söker hela livet efter att hitta en plats, andra hittar något som känns hemma inom sig själva. Dessa olika känslor levandegörs i en leranimation.

 

Shut up Moon

Det är svårt att passa in, speciellt för den som är nyinflyttad. Tecknad film med lustiga infall, en osynlig vän och diverse andra saker som kan hålla dig vaken om natten. Speciellt vaken blir den som har dagens alla samtal snurrande i huvudet.

 

Ginny

Folktomma, stilla bilder av höghuskvarter. En grupp tonåringar har upprepade gånger kastat ut en katt ur ett fönster. Ginny förklarar för en psykolog varför de gjorde det. Det är en mörk värld, befolkad av farligt uttråkade ungdomar.

 

Two Melons – Birth of an Artist

På sin födelsedag får en ung kvinna en bok av oroade föräldrar som lägger vikt vid en viss passage i boken. Det viktiga meddelandet lyder: “Man kan inte bära två meloner i en hand”. Men en sådan måttlighet och rationalitet går inte att acceptera bara så där, gränser måste testas.

 

TaiPei Recyclers

I Recyclers-filmerna animeras skräp och annat smått och gott som samlats in på gator i olika städer. I Taipei skapas spöken, gudar och virvelstormar. De befolkar olika gömställen i stadsrummet och tittar här och där fram för att göra ett litet uppträdande.

 

 

Total längd för block 2 är 40 min.

BLOCK 2: Och vänner

 

Eluvium – Rengenerative Being

Ukrainsk musikvideo för Portlandbaserade Eluvium. Surrealistiskt berättande, upprepningar och en oväntad harmoni i cellanimation där en figur hamnat på en skum plats där allt verkar vara planerat för hans ankomst.

 

Chainlets (Łańcuszki)

Porträtt av fyra personer i utkanten av samhällskroppen. De passar inte in, alla är de udda på sitt eget vis och samtliga tycks följa sina egna regler. Kanske har de förstått något som den stora massan lyckats missat.

 

Pussy (Cipka)

En kvinna underhåller sig själv i ett varmt bad, röker och har det allmänt bra. Harmonin störs av en fönstertittande man. Det som händer sedan är redan feministisk animationshistoria. Humor, inslag av klassisk experimentell animation, samt en vagina dentata utlovas.

 

Crack (Railo)

Ett värmande bad en kall vinterdag? Tiden går, det hör till livets villkor. Alla når punkten där det enda som till slut finns kvar att göra, är att släppa taget.

 

Skugos

Skugos är en till synes perfekt stad, solen går aldrig ner men ingen skrattar. Efter att ha upptäckt skratt av en slump beger sig Mr. Q ut på en resa för att se om det finns någon plats där han kan finna likasinnade.

Genre
Animation
Köp
Zita Folkets Bio Stockholm | Birger Jarlsgatan 37, 08–23 20 20 | zita@zita.se
Zita | Birger Jarlsgatan 37, 08–23 20 20 | zita@zita.se
⬆︎