Kalendarium
Kalendarium
Klicka på titel för information och på tid för att köpa biljetter
idag
Zita
Midsommarstängt 17 juni - 5 juli
i morgon
Zita
Midsommarstängt 17 juni - 5 juli
Fler dagar...
Biljetter2
Kommande
Nyhetsbrev_ny
Bli Zitavän
Zitas Filmpedagoger
Analysera mera
Opera
Franska Tisdagar_ny
Ny Finsk Film
English Subtitles
svensk kortfilm 2024
Klassiker på Zita
Barnens Bio
månadens dokumentär
Bongo Bar _ Ny
Kulturkompis ny
Folkets Bio
Biljetter_svart
Kalendarium
Kalendarium
Klicka på titel för information och på tid för att köpa biljetter
idag
Zita
Midsommarstängt 17 juni - 5 juli
i morgon
Zita
Midsommarstängt 17 juni - 5 juli
Fler dagar...
på Zita fre 12 april – fre 23 aug

Se premiärfilmer på Zita med Draken Film!

Se utvalda premiärfilmer på bio med Draken Film och stötta din lokala biograf – biobiljetterna ingår i din Draken Film-prenumeration.

Sedan mars 2020 har coronapandemin tvingat en stor del av Sveriges biografer att hålla stängt. Nu har biograferna öppnat igen och Draken Film vill hjälpa dem att få tillbaka sin publik. Därför kan streamingtjänstens prenumeranter se utvalda premiärfilmer på bio gratis under premiärhelgen. 

Göteborg Film Festivals och Draken Films programkommitté väljer ut de mest intressanta biofilmerna varje månad, och bjuder alla Draken Films prenumeranter på biobiljetter till sina lokala biografer under premiärhelgen. På så sätt får publiken chans att gå på bio oftare och upptäcka filmer de annars inte hade sett, samtidigt som biograferna får en större publik under den avgörande premiärhelgen. I nuläget är Sveriges ledande kvalitetsfilmsdistributörer och ett tjugotal biografer anslutna till initiativet, från Malmö i söder till Luleå i norr. 

 

Så funkar det 

Inför varje utvald biopremiär får du som prenumererar på Draken Film en digital biljett med en QR-kod i din Draken Film-app. Den digitala biljetten löser du in mot en fysisk i din biografs biljettkassa. Biljetten gäller under premiärhelgen (fredag-söndag) på anslutna biografer.

Ta med den digitala biljetten till din lokala biograf och visa upp QR-koden i biljettkassan för att hämta ut din biljett. Draken Film-biljetterna gäller i mån av plats och vissa föreställningar kan bli slutsålda. Aktuell information om visningstider och antal lediga platser finns på din biografs hemsida. 

 

Kommande filmer i Draken Film på bio:

12/4 Skärvor

19/4 Sommar utan vår

26/4 Leaving Jesus

10/5 Chimären

7/6 Fremont

23/8 Ett riktigt jobb

 

Tidigare filmer i Draken Film på bio:

Ali & Ava - 2/9
Oväntad medelålders kärlek uppstår mellan udda par i denna livsbejakande Clio Barnard-svärtade feelgood-pärla som blev publikens favorit i Cannes.

Joyce Carol Oates: A Body in the Service of Mind - 16/9
Joyce Carol Oates beskrivs ofta som en av vår tids främsta författare. I Stig Björkmans film lotsas vi skickligt genom ett författarskap djupt grundat i såväl Oates egen bakgrund, hennes arbetsliv, relationer och i hennes samtid.

Zalava - 23/9
Rysligt stilsäker Venedig-vinnare om pragmatisk polis beordrad till demonhärjad by i allegorisk skräcksaga med iranska revolutionen som fond.

Crimes of the Future - 7/10
Cronenberg är tillbaka med en stjärnspäckad ensemble i ett body horror-mästerverk om en framtid där kirurgi är det nya sexet.

En persikolund i Katalonien - 7/10
Det är sommar och persikosäsongen är i full gång. Så länge som de kan minnas har den tätt sammanhållna familjen Solé levt av att plocka persikor i i Alcarràs, en liten by i Katalonien. Filmen, som vann Guldbjörnen i Berlin 2022, bygger på regissören Carla Simóns (Summer 1993) egen familjehistoria.

Earwig - 14/10
Underbart excentrisk febermardröm, och en bländande vacker film från Lucile Hadžhalilovic, om tjej med isbitar till tänder som påbörjar en mystisk resa in i det okända.

Freaks Out - 21/10
Särbegåvad cirkustrupp tar upp kampen mot nazisterna i uppfriskande originellt italienskt superhjälteäventyr, flerfaldigt prisbelönt på filmfestivalen i Venedig.

Speak No Evil - 18/11
Sociala koder och konventioner blir ödesdigra i en fängslande och satirisk nagelbitare om en dansk familj som snärjs in i en situation de får allt svårare att ta sig ur.

Decision to Leave - 10/12
Intrikat Hitchcockinfluerad polisfilm om mord, besatthet, äktenskap och sömnlöshet i regi av mästaren Park Chan-wook.


Publicerad 8/9 2022 kl 13:07. Senast uppdaterad 2/4 2024 kl 11:45.

21 fre juni
Midsommarstängt 17 juni - 5 juli
22 lör juni
Midsommarstängt 17 juni - 5 juli
23 sön juni
Midsommarstängt 17 juni - 5 juli
24 mån juni
Midsommarstängt 17 juni - 5 juli
25 tis juni
Midsommarstängt 17 juni - 5 juli
26 ons juni
Midsommarstängt 17 juni - 5 juli
27 tors juni
Midsommarstängt 17 juni - 5 juli
Zita Folkets Bio Stockholm | Birger Jarlsgatan 37, 08–23 20 20 | kassan@zita.se

Zita | Birger Jarlsgatan 37, 08–23 20 20 | kassan@zita.se
⬆︎